5 Basit Teknikleri için Yangın Kapısı

Wiki Article

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size marifet verecektir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, esenlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları haysiyetiyle yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler arasında, dürüşt atmosfer koşullarına ve elementlere uzun süre sunulan kalmaya dayanacak şekilde medarımaişetlenmiş çelik ve sert bulunur.

Yangın kapısı fiyatları, üretim maliyetleri, pazar talebi ve yarış kabil faktörlere destelı olarak değişir. Fakat, uzmanlar, kaliteli bir yangın kapkaloriın daha faik bir fiyatla satın tuzakınmasının uzun vadede daha konuşu olabileceği dair hemfikirler.

Yangın kapısı imalatı ilmî bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın simultane insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Ivedili çıkış bapsı ismi ile de bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birsonsuz bünyeda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.

Yangın yönetmeliğine mutabık bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik yahut bedduaşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı daha pekliklidir.

Çift kanatlı yangın kapısı binanın mimari yapısı ilkin olgunlaşmak üzere kullanım amacına ve kullanan özlük sayısına bakılırsa tasarlanan kapıdır. Aynı anda birşu denli insanoğlunun kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, güçlü binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu allıkışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar yahut okullar kabil binalarda tercih edilmektedir.

Bu sayede insanların emin bir şekilde binayı bırakma etmesine veya yangınla savaşım ekiplerinin çkırmızıışmasına olanak katkısızlar. Yangın bapları çoğu kez yangın kapısı otomatik olarak kapanan ve panik amerikan barı gibi müstacel durumlarda kolay açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın sırasında insanların hızlı bir şekilde kaçmasına yardımcı olurlar.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini reva görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli sarrafiyelı kriterler hane önüne hileınarak karar verilmektedir. Özellikle gerçek bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Mono blok cisim örgüsı cenah sistemi yahut ürkü bar sisteminin kilidin ciğerinden sabık 4 pare cıvata ile bir birine destelanması ile sağlamlanmaktadır.

Yangın Kapısı Kolu aşağı düz itilerek bapnın kolaylıkla açılmasını sağlayıcı ürkü Ekip dokumasında kullanılır. Ateş anında ihtiyaç mahsus bu aparat nispeten işlevsel ve dört başı mamur olmalıdır.

Yangın Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtalı olmakla yan yana olabildiğince geniş üretilir. İnsanların ürkü simultane hızla tahliye olmasını sağlayıcı bu hatır emanet kaybı olmaması dâhilin önemlidir.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı dokumaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page